Site logo

Невероятни забележителности в северен Тайланд – Чианг Май до Златния змеен храм

Чианг Май, градът в северна Тайланд, предлага на посетителите си безброй чудеса за разглеждане. Той е известен със своите красиви забележителности, богат културен живот и уникални традиции. Освен стандартните туристически атракции, като стария град и нощния базар, Чианг Май крие истински съкровища. Едно от тях е и Златният змеен храм (Wat Phra That Doi Suthep), който привлича със своята величественост и мистическа атмосфера.

Златният змеен храм е един от най-славните и почитани храмове в Чианг Май и се намира на връх Doi Suthep, висок над града. За да стигнете до храма, трябва да се изкачите над 300 стъпала, които са украсени с шестделни змеи и дракони. Всеки пътник бива награден с изумителна гледка към града и околните планини, което прави възходът стъпки по стъпки още по-вълнуващ.

Храмът е изключително важен за местното население и е свързан с интересна легенда. Според нея, монасите от Chiang Mai са открили кост на светеца и, след като тя е била поставена почивка в тайланд един от металните кашончета на слона, жипочивка в тайландотното се е отпрапочивка в тайландило ктайланд кога да отидем въртил като в панихида. Тази невероятна история наскоро стана едно от символите на Чианг Май и на целия северен Тайланд и отличнаяется със статуя на слон във входната част на Храма.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment
    You know, when we go out of our home to the city in search of studies and jobs, we get everything very easily but we do not get a happy home

    Follow us at

    Request a call back

    Blank Form (#5)